Potrebno prilagoditi propise o lečenju u inostranstvu

Predstavnici Ministarstva zdravlja i Kancelarije zaštitnika građana ocenili su danas da treba prilagoditi propise o slanju osiguranika, a posebno dece, na lečenje u inostranstvo

  • 2

Predstavnici Ministarstva zdravlja Srbije i Kancelarije zaštitnika građana ocenili su danas da treba prilagoditi propise o slanju osiguranika, a posebno dece, na lečenje u inostranstvo.

Kako je saopštilo to ministarstvo, potrebno je pomoći najhitnijim slučajevima u skladu s finansijskim mogućnostima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i društva u celini.

- Pravnim aktima će se uređivati i pitanje ustanova u koje će se pacijenti upućivati, i to na osnovu zaključivanja ugovora sa inostranim zdravstvenim ustanovama radi obezbeđivanja neophodne zdravstvene zaštite pod povoljnijim uslovima - piše u saopštenju.

Na sastanku su bili ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić, predsednik Odbora Skupštine Srbije za zdravstvo Dušan Milisavljević i direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić.

Najavljeno je da će Ministarstvo zdravlja Srbije preduzeti mere za unapređenje rada zdravstvenih ustanova u oblasti transplantacije organa i razviti međunarodnu saradnju.

U Srbiji je nedavno bilo nekoliko akcija prikupljanja novca za lečenje dece i drugih u bolnicama u inostranstvu u slučajevima kada domaće zdravstvo nije moglo da im pomogne.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tasko

    23. april 2013 | 21:58

    Vas gospodjo Dejanovic treba pod hitno smeniti.situacija u zdravstvu nam je vise nego izuzetno losa.

  • Ssasa

    23. april 2013 | 22:39

    Mi pričamo o inostranstvu,a mi nemamo osnovne lekove!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA