BANGLADEŠ: Najmanje 100 poginulih u srušenoj osmospratnici

Šef lokalne policije u Daki rekao je da se strahuje da bi broj žrtava u rušenju zgrade, u kojoj se nalazila pijaca i fabrika odeće, mogao biti još veći

  • 0

Najmanje 100 ljudi danas je poginulo, a više od 700 povređeno u predgrađu glavnog grada Bangladeša Dake, kada se skoro do temelja srušila osmospratnica u kojoj se nalazio tržni centar i pet fabrika odeće, u kojoj su zaposlene većinom žene.

Šef lokalne policije M. Asaduzaman rekao je za agenciju Frans pres da je situacija "katastrofalna.

Jedan vatrogasac tvrdi da je u zgradi bilo oko 2.000 osoba.

Vatrogasci i vojska ulažu maksinalne napore da tokom svetlosti dana izvuku ljude ispod ruševina zgrade Rana Plaza building u Savaru, a televizija je prikazala snimke ošamućenih mladih službenica, koje su vatrogasci već izvukli iz ruševina.

Samo prvi sprat zgrade u distriktu Savar ostao je čitav, a spasilačke ekipe izvlače žrtve, dok je na lice mesta upućena i vojska.

Zgrade u siromašnom Bangladešu se često ruše jer većina ne poštuje zakon prilikom izgradnje višespratnica. U istoj se oblasti 2005. godine srušila višespratna fabrika odeće, a tada je poginulo više od 70 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA