Mišiću odbranu plaćali "delije" i "grobari"?!

Advokat Jovan Pavlović tvrdi da je za odbranu navijača Zvezde za napad na žandarma Nebojšu Trajkovića uzeo samo za avans 5.000 evra i da mu je taj novac dao mladić koji je član "delija"

  • 13

Odbranu Uroša Mišića za napad na žandarma Nebojšu Trajkovića plaćali su Crvena zvezda, "delije", ali i navijači Partizana i ona je koštala najmanje 80.000 evra, piše "Blic".

Mišić je na suđenju za napad na žandarma imao šest branilaca. Njegovu odbranu činili su Jugoslav Tintor i Maja Trkulja iz jedne kancelarije, Borivoje Borović i Ivica Vuković iz druge, kao i advokati Predrag Savić i Jovan Pavlović.

Advokat Pavlović tvrdi za "Blic" da je za odbranu Mišića uzeo samo za avans 5.000 evra i da mu je taj novac dao mladić koji je član "delija".

- U moju kancelariju je došao Mišićev otac i pitao da li bih se prihvatio slučaja njegovog sina. Rekao sam da za odbranu tražim avans od 5.000 evra, a da će konačan račun biti ispostavljen posle pravosnažne presude. Odgovorio je da sad nema para, ali sutradan je sa njim došao mladić u kratkim pantalonama, član "delija", izvadio je 5.000 evra i pružio mi rekavši: 'Ovo je za odbranu'. Iz postupka sam kasnije izašao, kad su mi "delije" tražile garancije da će Mišić biti pušten iz pritvora - kaže on.

Advokat Predrag Savić kaže da je Mišića besplatno zastupao.

- Dugo poznajem njegove roditelje i zato sam prihvatio odbranu na početku. Čim je pomenut novac, izašao sam iz predmeta - objasnio je on.

Advokat Jugoslav Tintor kaže da ga je angažovala Mišićeva porodica i da je sve drugo tajna.

Izvor lista, upućen u ovaj slučaj, tvrdi da su udeo u finansiranje Mišićeve odbrane, u kojoj su učestvovale četiri advokatske kancelarije, imali i navijači Partizana.

Profesor kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da je poznato da navijače Partizana i Zvezde finansiraju klubovi.

- Dokle god postoji tesna saradnja uprave klubova i navijača, neće se ništa promeniti - ističe on.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    24. april 2013 | 12:06

    j... vas vas brat u d...

  • sovica

    24. april 2013 | 12:39

    Strasno!!! Za kriminalce ima i na pretek! Ovo je zemlja propaliteta, ubica i manijaka! Sto pre svaka iole normalna osoba mora se spakovati, otici i zaboraviti odakle je.

  • Pistols

    24. april 2013 | 12:43

    Ovog malog je trebalo dobro izdevetati a ne da mu sluzi gomila advokata. Da imamo drzavu jos bi on gulio u nekom cumezu dok ga svi ne zaborave ali posto nemamo takvi hodaju slobodno i jos imaju fanove, horde dokonih siledzija. Nasa deca nisu sigurna ovde zbog takvih!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA