OPERACIJA KAŠMIR: Padaju krijumčari ljudi u Bosni!

Granična policija je u sklopu međunarodne akcije "Kašmir", u kojoj je učestvovao i MUP Republike Slovenije, već lišila slobode 17 osoba, a danas je uhapšeno troje u Bosni i Hercegovini

  • 0

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine danas su prema naredbi Suda BiH uhapsili tri osobe u nastavku operativne akciju "Kašmir'', usmerene protiv krijumčarenja ljudi.

Kako je saopštila Granična policija BiH, pri pretresima izvršenim na tri lokacije na području Velike Kladuše podršku je pružilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona.

Prilikom pretresa oduzeta je automatska puška, 32 komada municije i drugi dokazni materijal, prenosi sarajevski "Dnevni avaz".

Granična policija je u sklopu međunarodne akcije "Kašmir", u kojoj je učestvovao i MUP Republike Slovenije, 4. aprila već lišila slobode 17 osoba.

Tada je tokom pretresa na 14 lokacija na području Bijeljine, Zvornika, Pala i Velike Kladuše oduzeto pet pušaka, jedan pištolj, TNT eksploziv, municija različitog kalibra...

MUP Republike Slovenije je istog dana na slovenačkoj teritoriji uhapsio sedam osoba koje su pripadale organizovanoj kriminalnoj grupi koja je ilegalne migrante sa područja Kosova preko BiH i Hrvatske krijumčarila u zemlje Evropske unije.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA