KUSTA: Pa šta ako je Kačavenda peder?!

- Uče nas da budemo skloni Paradi ponosa, prave filmove o tome kako je to normalno i sad odjednom jedino ne valja što je taj koji je u crkvi, taj vladika - biseksualac. Gde je sad razumevanje? - poručuje reditelj

  • 11

Reditelj Emir Kusturica stao je u odbranu rašćinjenog vladike Vasilija Kačavende, koji je, posle objavljivanja video-snimka na kojem je uhvaćen na delu s mlađim muškarcem, razrešen.

- Pedera ima poštara, atletičara, pa zašto ih ne bi bilo i u crkvi? Pogledajte kolko ih je u katoličkoj crkvi u Americi, koji je broj tih koji su zapravo s one strane heteroseksualnog života. Vidim da to više pogađa ove organizatore gej parade. Uče nas da budemo skloni Paradi ponosa, prave filmove o tome kako je to normalno i sad odjednom jedino ne valja što je taj koji je u crkvi, taj vladika - biseksualac. Gde je sad razumevanje? I za njega treba razumevanje, nije mu lako - rekao je Kusturica, prenosi dnevni list "Kurir".

Na opasku da je u pitanju svešteno lice, Kusturica je odgovorio:

- On sad svakako skida mantiju, ali kažem, ne možemo sad imati smisla za gej paradu, a nemati smisla za Kačavendu, koji je, takođe, s one strane. Ne bi bilo pravedno, i on je čovek, i on pati. Meni nije stalo do Kačavende uopšte, nemam nikakve veze s tim, ja samo objašnjavam logiku stvari. Kačavendin biseksualizam mene uopšte ne zanima, ali me zanima logika reakcije. Ako je put u Evropu popločan stazama Parade ponosa, zašto bismo onda sad izdvajali Kačavendu iz tog korpusa ljudi?

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    24. april 2013 | 13:54

    Emire svaka ti je Na mjestu!!!Pozdrav iz Tyumen

  • mario

    24. april 2013 | 14:06

    PA JEBIGA ZAJEDNO SU SURADJIVALI I PRALI PARE OVAJ EMIR SE OKRENUO OD ISLAMA ZBOG NOVCA UGLAVNOM , A NEMOGU DA VERUJEM DA IMA TOLIKO SMOTANIH NOVINARA KAD SU VEC RADILI INTERVJU ZASTO MU NISU POSTAVILI PITANJE DAL ZNA RAZLIKU IZMEDJU PEDERA KOJI SVOJOM VOLJOM ( KRSE SVE MORALNE I VERSKE NORME KOJE NAM CRKVA TAKO LEPO SERVIRA A MALO KO IH SE PRIDRZAVA U SAMOJ CRKVI ) I PEDOFILA ( U OVOM SLUCAJU OVOG DEBILA KACEVENDU BI TREBALO KASTRIRATI I ZAPALITI NA LOMACI ( A NE DA CRKVA ZBOG NJEGA IZMISLJA NEKE ZDRAVSTVENE GLUPOSTI )

  • Miki

    24. april 2013 | 14:41

    Covek sto posto u pravu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA