Bosanska Bili Holidej na Kolarcu (VIDEO)

Amira Medunjanin na beogradskom koncertu nastupiće s pijanistom Bojanom Zulfirkapašićem, srpsko-austrijskim kontrabasistom Nenadom Vasilićem i libansko-francuskim perkusionistom Baharom Kalifeom

  • 0

Svetski priznata interpretatorka tradicionalne bosanske sevdalinke Amira Medunjanin održaće 29. aprila u Kolarčevoj zadužbini koncert na kome će predstaviti najnoviji album "Amulette".

Medunjaninova, koju kritičari nazivaju "bosanska Bili Holidej", na beogradskom koncertu nastupiće s međunarodnim ansamblom koji čine pijanista Bojan Zulfirkapašić iz Francuske, srpsko-austrijski kontrabasista Nenad Vasilić i libansko-francuski perkusionista Bahar Kalife, najavio je organizator koncerta Jugokoncert.

Jedinstvene emocije i inovativnost pristupa sevdahu, kao i njen karakterističan stil, doveli su do toga da kritika i publika širom Evrope njeno pevanje poredi sa neponovljivom Cesariom Evorom i Bili Holidej.

Debitantski album "Rosa" snimila je 2003. godine i dobila povoljne kritike u Velikoj Britaniji i širom Evrope, pojavljujući se i među kandidatima za "album godine". Sledi komapkt disk pod nazivom "Live", sa snimkom koncerta na Festivalu džeza održanom u Sarajevu 2008. Naredne godine objavljuje studijski album "Zumra" sa narodnim pesmama iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.

Ulaznice za koncert prodaju se na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 600 dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA