Sin Olivere Katarine ošamario članicu komisije Ministarstva kulture

Slikar Mane Šakić, nezadovoljan odbijanjem članice komisije Lidije Bogdanović da mu da rezultate konkursa za savremene vizuelne umetnosti, prvo je vikao na nju, a potom je dva puta ošamario

  • 3

Mane Šakić, slikar i sin Olivere Katarine, dva puta je ošamario članicu Komisije za dodelu sredstava na konkursu za savremene vizuelne umetnosti Lidiju Bogdanović pošto nije želela da mu obrazloži odluku komisije - epilog je skandala koji se juče odigrao u prostorijama Ministarstva kulture.

Nezadovoljan odbijanjem Lidije Bogdanović da mu da informacije o rezultatima konkursa, Šakić je prvo vikao na nju, a potom je dva puta ošamario, piše "Blic".

Lidija Bogdanović, inače, doktor je likovnih umetnosti, zaposlena u Istorijskom muzeju, a Ministarstvo kulture ju je angažovalo za rad na konkursu kao člana komisije.

Kako "Blic" zasnaje, Šakić je imao favorite na aktuelnom konkursu pa je želeo da se uveri da li su dobili sredstva od ministarstva. Kada je Lidija Bogdanović odbila da mu da informacije o konkursu, došlo je do incidenta, a pozvana je i policija.

Mane Šakić, inače, odnedavno je angažovan u Ministarstvu kulture i pod ugovorom radi na projektu za obeležavanje 1.700 godina od Milanskog edikta.

Nezvanično, Ministarstvo kulture zainteresovano je i za kupovinu umetničkih slika Maneta Šakića.

(Telegeraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA