Telenor Srbija kupio KBC banku!

Duboko smo uvereni da će mobilne finansijske usluge doneti nova i atraktivna bankarska rešenja građanima Srbije, poručuje Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbija

  • 0

Kompanija Telenor Srbija postigla je sporazum sa KBC grupom o kupovini KBC banke.

Prema dogovoru, Telenor će kupiti 100 odsto udela u KBC banci, dok će Societe Generale banka preuzeti portfolio klijenata KBC banke koji podrazumeva 81.000 fizičkih lica, preduzetnika, malih i srednjih preduzeća.

Ovaj sporazum poklopio se sa odlukom KBC grupe i Evropske komisije iz 2009. godine po kojoj KBC treba da napusti tržište Srbije.

- Između tri potencijalne strateške opcije, odlučili smo se za akviziciju banke, jer se ovo rešenje najbolje uklapa u našu strategiju i omogućava najbrži izlazak na tržište. Duboko smo uvereni da će mobilne finansijske usluge doneti nova i atraktivna bankarska rešenja građanima Srbije i želimo da u ovom procesu uzmemo aktivnu ulogu. Kada otvorimo novu Telenor banku, ponudićemo korisnicima u Srbiji inovativne mobilne bankarske usluge, evropskog standarda i kvaliteta, jednostavne za korišćenje i dostupne u svakom trenutku i sa svakog mesta. Današnju transakciju tek treba da odobre Narodna banka Srbije i Komisija za zaštitu konkurencije, ali očekujemo da u sledećih par meseci dobijemo pozitivne odgovore - izjavio je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbija.

(Telegraf.rs/ PCPress)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA