ČITA HITLERA I PIJE PAVELIĆEVU RAKIJU: Računovođa zagrebačkog pozorišta dobio otkaz!

Bivši radnik pozorišta "Gavela" Vinko Mikulić je otpušten, a protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak. Mikulić se, kako se navodi, na sednicama kolegijuma protivio angažovanju stranaca, osoba istopolne seksualne orijentacije i zabranjivao saradnju sa Srbijom

  • 1

Bivši računovođa pozorišta "Gavela" u Zagrebu Vinko Mikulić u svojoj kancelariji drži Hitlerovu biografiju i flašu rakije s etiketom Ante Pavelića, ali mu je direktor tog pozorišta Darko Stazić uručio otkaz i protiv njega najavio disciplinski postupak tek kada je on osporio podatke o poslovanju te kulturne institucije.

Stazić, naime, tvrdi da su Mikulićeve reči manipulacija i napad iz ličnih razloga.

Problemi su počeli 2008. godine kada su Mikuliću sa njegovog fiksnog telefona blokirani pozivi za inostranstvo, čime mu je onemogućeno da poziva BiH.

Nakon toga, Mikulić je rukovodstvo pozorišta prijavio Državnoj reviziji, policiji i Birou za kulturu.

Stazić tvrdi da u pozorištu, ipak, nije ništa sporno.

- Mikulić nije zviždač, nego klevetnik i osoba koja u svojoj kancelariji drži Hitlerovu biografiju i flašu rakije s etiketom Ante Pavelića. Kad sam ga pitao zašto to drži, upitao me je: ''A što ti imaš protiv Pavelića i Hitlera?'' - izjavio je Stazić na konferenciji za novinare, preneo je zagrebački "Jutarnji list".

Mikulić se, kako se navodi, na sednicama kolegijuma protivio angažovanju stranaca, osoba istopolne seksualne orijentacije i zabranjivao saradnju sa Srbijom.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA