UŽASNO: Silovateljima u Srbiji u proseku samo 7 godina robije, 70% manijaka ponovo siluje po izlasku na slobodu!

Prošle godine zabeleženo je 109 osuđujućih presuda za silovanje. Od tog broja, šestorica su bili maloletni silovatelji. U čak 70 odsto slučajeva silovateljima izriču minimalne zatvorske kazne

  • 9

Svega 109 osoba osuđeno je prošle godine u Srbiji za krivično delo silovanja, pokazuju zvanični podaci Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Od njih 109, šestorica su bili maloletni silovatelji, a čak 70 odsto silovatelja spada u "povratnike", osobe koje su opet počinile ovo krivično delo po izlasku na slobodu.

U MUP-u Srbije za Telegraf kažu da se, kada je silovanje u pitanju, u proseku radi o ljudima koji su već jednom bili osuđivani za to krivično delo.

Prema krivičnom zakonu, silovanje se u Srbiji kažnjava zatvorom od dve do 12 godina. Kako nam je rečeno u tužilaštvu, prosečna izrečena kazna za ovo krivično delo je sedam godina.

- Ukoliko je silovanje izvršilo više osoba, ako je izvršeno na naročito svirep način, ako su nastale teške telesne povrede, ukoliko je silovana osoba mlađa od 18 godina ili je silovanje dovelo do trudnoće žrtve, kazna je od tri do 15 godina zatvora - kažu u Republičkom javnom tužilaštvu, i dodaju da, ukoliko je silovano dete do 14 godina starosti ili u slučaju smrti žrtve, silovatelj dobija od pet do 18 godina zatvora.

Međutim, statistički podaci ukazuju na veliki problem. U čak 70 odsto slučajeva silovateljima se izriču kazne na granici zakonskog minimuma.

Možda se neko i ne bude složio sa ovim poređenjem, tek za razliku od Srbije, u određenim delovima sveta se za ovo krivično delo odrubljuje glava, a u "prestonici demokratije" (u Mičigenu, SAD) jedan čovek  osuđen je zbog silovanja svog pitbula na 15 godina robije.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GRR

    26. april 2013 | 15:59

    Pitao bih ja tog sudiju da li bi ga osudio na tako malo da se radi o njegovoj zeni, cerki, mami....... ili da njega siluju , o kakvoj kazni bi tad pricao, ..... ne daj Boze nikome.

  • Stojce

    26. april 2013 | 14:57

    Pa dabome kad ne strojite budale... a strojite kucice a manje trauma dozivis od ujeda kuceta nego kad te manijak siluje.

  • alets

    26. april 2013 | 15:19

    Kastracija i dozivotna robija!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA