UMESTO KIČA: Džez za studente Pedagoškog fakulteta u Jagodini (FOTO)

- Zatvaramo vrata kiču i šundu, zato danas u parku našeg fakulteta nastupaju ovaj divni bend i fantastični muzičari, zato danas naši studenti uživaju u džezu, a ne u turbo-folku - rekao je dekan ove visokoobrazovne ustanove na nastupu džez sastava "Eyot" u okviru proslave jubileja fakulteta

  • 0

Proslava velikog jubileja Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini115 godina obrazovanja učitelja u tom gradu i 20 godina fakulteta - počela je koncertom jednog od najperspektivnijih srpskih džez bendova "Eyot" iz Niša. Uprava fakulteta najavila je da će proslava biti nastavljena nizom kulturnih aktivnosti kako bi se "zatvorila vrata kiču i šundu i stvorila slika bolje i lepše Srbije".

Nastupu ovog benda, koji je svirao u četvrtak 25. aprila, u okviru manifestacije "Studiraj i džeziraj", prisustvovao je veliki broj studenata i profesora, ali i mnogo ljubitelja dobrog džez zvuka.

Kako je, nakon koncerta, istakao dekan Fakulteta pedagoških nauka prof. mr Sretko Divljan, uprava ove ustanove planira da u narednom periodu nizom kulturnih aktivnosti proslavi dve decenije postojanja i rada.

- Otvorili smo svoja vrata širom ne samo budućim studentima i novinarima, već i svim kulturnim poslenicima, piscima, rediteljima, slikarima i muzičarima, u želji da svi zajedno stvaramo sliku jedne lepše i pametnije Srbije. Zatvaramo vrata kiču i šundu, zato danas u parku našeg fakulteta nastupaju ovaj divni bend i fantastični muzičari, zato danas naši studenti uživaju u džezu, a ne u turbo-folku - rekao je dekan jednog od najboljih nastavničkih fakulteta u Srbiji.

Upoznajući predstavnike medija sa mogućnostima i prednostima studiranja na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, profesor Divljan je istakao da je fakultet zahvaljujući podršci lokalne samouprave i predsednika skupštine grada Jagodina Dragana Markovića, danas jedan od najboljih i najopremljenijih nastavničkih fakulteta u Srbiji.

Najavljujući nastup grupe "Eyot" pred brojnom publikom koja je u parku ispred fakulteta nestrpljivo iščekivala izlazak muzičara na scenu, PR fakulteta doc. dr Marko Đorđević naglasio je da će fakultet i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim događajima.

- Želimo da se znanjem i kulturom borimo protiv rijaliti-programa i medijske "nekulture" koji unazađuju omladinu. Zato mi danas ovde "džeziramo’", družimo se, uživamo u kvalitetnoj muzici i ponosni smo na činjenicu da nam bendovi poput "Eyota" dolaze u goste - istakao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA