Atlas banka želi da kupi Jubmes banku!

Vlasnik Atlas grupe naveo je da će sa partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kupiti jednu od banaka koje posluju na srpskom tržištu

  • 3

Crnogorska Atlas banka planira da se vrati na srpsko bankarsko tržište preuzimanjem neke od banaka, a najviše je zainteresovana za Jubmes banku, izjavio je sinoć vlasnik te grupe Duško Knežević.

- U fazi smo istraživanja. Najviše nas zanima Jubmes banka, ali u igri je nekih šest-sedam banaka, i najverovatnije ćemo sa našim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ući u to - rekao je Knežević novinarima na promociji usluga Atlas grupe.

On je precizirao da bi neka od banaka koje su u krizi mogla da dođe u obzir za preuzimanje, i da to nisu nužno banke sa većinskim državnim vlasništvom.

Prema rečima Kneževića, Atlas grupa je prošle godine radila dublju analizu banaka na srpskom tržištu, i do preuzimanja neke od njih moglo bi da dođe u narednih nekoliko meseci.

- U budućnosti Atlas banka ima u planu da očvrsne svoje prisustvo u regionu kroz otvaranje predstavništva banke na Kosovu i Metohiji, kao i povratkom na srpsko bankarsko tržište ulaskom u vlasničku strukturu jedne od lokalnih banaka - rekao je on.

Atlas banka sada u Srbiji ima samo predstavništvo. Atlas grupa obuhvata tri banke - Invest banku Montenegro, Atlas banku Montenegro, Atlas banku Moskva, dva predstavništva - jedno u Srbiji i jedno na Kipru, i investicioni fond.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mileta

    27. april 2013 | 22:58

    Atlas grupa je jedina ozbiljna firma na ovim prostorima, Knezevic je pre svih danasnjih preduzetnika shvatio uspeh davne juge i saradnje sa zrmljama emirata, bravo Dusko. Konacno neko pametan. Samo napred.

  • Rajko BG

    26. april 2013 | 21:42

    Gde ovi da se vrate kad su im pukli svi projekti i ovde i u CG

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA