Siva ekonomija ugasila 22.000 radnih mesta!

Ideja da problem sive ekonomije na terenu rešava 7.000 inspektora nije zaživela, pa je nelegalno poslovanje i dalje izraženo

  • 1

U poslednjih godinu dana zbog sive ekonomije ugašeno je više od 22.000 radnih mesta u preduzetničkim firmama, tvrde u Zajednici preduzetnika.

Na sastanku Skupštine Zajednice preduzetnika u Privrednoj komori Srbije ocenjeno je da najava da će problem sive ekonomije na terenu rešavati oko 7.000 inspektora u praksi nije zaživela i problem nelegalnog poslovanja i dalje je veoma izražen.

Članovi Skupštine Zajednice preduzetnika zatražili su da se izradi predlog novog zakona o privrednim komorama koji bi predviđao obavezno članstvo i omogućio preduzetnicima da u okviru komorskog sistema imaju reprezentativnost i zaštitu sopstvenih interesa.

Oni predlažu da se kroz obaveznu članarinu u komorskom sistemu predvidi i finansiranje troškova udruženja preduzetnika na lokalnom nivou.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA