NAROD vs POLICIJA: Suzavcem i gumenim mecima protiv demonstranata u Bangladešu!

- Oni traže hapšenje i smrt vlasnika fabrika u zgradi koja se srušila u Savaru - rekao je zamenik šefa policije, koji je dodao da su radnici napadali fabrike, razbijali vozila, palili automobilske gume po putevima i pokušavali da spale prodavnice duž puteva i na mestima okupljanja

  • 1

Policija je upotrebila suzavac i gumene metke da rastera demonstrante koji su u Bangladešu protestovali danas zbog pogibije svojih skoro 300 kolega koji su nastradali kada se u sredu srušila osmospratna zgrada u kojoj su se nalazile fabrike odeće.

Demonstranti su napali danas fabrike i razbijali automobile za vreme masovnih protesta u Gazipuru, predgrađu glavnog grada Dake. Demonstranti, od kojih su neki bili naoružani bambusovim štapovima, blokirali su puteve i prisilili fabrike da danas ne rade.

- Situacija je veoma zapaljiva. Na stotine hiljada radnika se pridružilo protestima. Ispaljivali smo gumene metke i suzavac da ih rasteramo - rekao je policajac M. Asadužaman za AFP.

Zamenik šefa policije u Gazipuru Mustafizur Rahman rekao je da su radnici napadali fabrike, razbijali vozila, palili automobilske gume po putevima i pokušavali da spale prodavnice duž puteva i na mestima okupljanja.

- Oni traže hapšenje i smrt vlasnika fabrika u zgradi koja se srušila u Savaru - rekao je on.

Bilans žrtava prilikom rušenja zgrade, u kojoj je bilo pet fabrika za izradu odeće, skoro je 300 ljudi. Nesreća se dogodila u sredu u Savaru, u blizini Dake. Spasilačke ekipe strahuju da će bilans biti znatno veći.

U zgradi se neposredno pre rušenja nalazilo oko 2.000 ljudi, a više od 1.000 osoba smešteno je do sada u lokalne bolnice, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Lokalna televizija Somoj je javila da su se protesti radnika proširili i na nekoliko delova prestonice Dake, uključujući Mirpur, gde ima nekoliko desetina fabrika za izradu odeće.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA