FEJSBUK SRBIJA: Srbi četvrti na svetu po "blejanju" na Fejsu!

Proporcionalno broju stanovnika, najviše korisnika Fejsbuka ima u Kruševcu, zatim idu Jagodina, Kraljevo i Kragujevac. Pete su Nišlije, a šesti Kikinđani

  • 5

Društvene internet mreže poprilično su opčinile stanovnike naše zemlje, a to najbolje pokazuje  istraživanje najpopularnije od pomenutih mreža - Fejsbuka. Prema njegovojj tabeli posećenosti, Srbi zauzimaju visoko četvrto mesto u svetu po količini vremena provedenog na toj web stranici, proporcionalno broju stanovnika .

Najviše korisnika Fejsa u Srbiji (gledano u odnosu na broj stanovnika) ima u Kruševcu, tako da su "čarapani" lideri "blejanja". Za njima idu Jagodinci, Kraljevčani i Kragujevčani. Sudeći prema tome, građani Pomoravlja i Šumadije pola dana provode na ovoj društvenoj mreži. Peto mesto zauzimaju Nišlije, šesto Kikinđani, a veoma je zanimljivo to što su korisnici u Beogradu tek na sedmom mestu. Iza njih idu Novi Sad, Zrenjanin, dok deseto mesto zauzimaju korisnici iz Prištine.

Na tabeli država prvi su Turci, sa kojima, pored opsesije sapunicama, očigledno delimo još neku zajedničku strast. Oni su neosporni lideri u sve tri kategorije kojima se istraživanje bavi. Za njima sledi još jedna "sapunska" zemlja - Venecuela, a dalje redom Kolumbija, Srbija, Malezija, Italija, Hrvatska je na sedmom mestu, a među prvih deset su još i Indonezija, Argentina i Grčka. Izmir je grad u kojem se najviše "bleji" uz Fejsbuk, a među prvih deset na svetu su još dva turska i tri italijanska grada.

Više o ovom istraživanju možete pogledati na  http://www.google.com/trends/?q=facebook

 

I. M.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Braca Ristic

    12. februar 2012 | 10:50

    Google Trends, kao izvor informacija, govori samo o statistici koliko je puta neka rec pretrazena, i odakle, na Google-u, tako da ova informacija nesumnjivo pokazuje koliko su gradjani pomenutih drzava neupuceni u koriscenje Address bar-a (verovatno i interneta uopste), a nema apsolutno nikakve veze sa "brojem korisnika na Facebook-u". Za relevantne informacije je bolje direktno kontaktirati Facebook PR menadzment.

  • dawla

    1. mart 2012 | 11:43

    samo 4?

  • sladanazrnic

    12. februar 2012 | 15:21

    ahahha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA