PRIVEDEN: Instruktor borilačkih veština hteo da otruje Obamu (VIDEO)

Pripadnici FBI i policije iz Misisipija pretražili kuću uhapšenog Evereta Dučkea (41) u potrazi za otrovom za koji se sumnja da ga je slao američkim visokim funkcionerima

  • 0

Agenti FBI uhapsili su instruktora borilačkih veština iz Misisipija zbog sumnje da je pre dve nedelje poslao pisma koja su sadržala otrov ricini na adrese predsednika SAD Baraka Obame i još nekoliko zvaničnika.

Rojters prenosi da je uhapšen Everet Dučke (41) u svojoj kući u gradu Tupelo, ali još nije poznato da li je protiv njega i zvanično pokrenuta istraga.

Pripadnici FBI i policije iz Misisipija pretražili su Dučkeovu kuću u potrazi za otrovom za koji se sumnja da je slao američkim funkcionerima, međutim, rezultati pretrage nisu saopšteni javnosti.

Tužilaštvo je pre četiri dana odustalo od daljeg krivičnog gonjenja Pola Kevina Kurtisa, koji je prvi bio osumnjičen za slanje pisama sa otrovom, pošto nije bilo dokaza za tu tvrdnju.

Kurtis i Dučke su poznanici i sada se sumnja da je instruktor borilačkih veština iskoristio to poznanstvo da bi namestio slučaj Kurtisu.

Pored predsednika Obame, pisma sa ricinom su bila upućena i senatoru iz Misisipija Rodžeru Vikeru i jednom sudiji iz te savezne države.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA