BLAGO NJIMA: Gvajana ne zna šta će sa zlatom

Predsednik Gvajane Donald Ramotar rekao je da će se sastati sa savetnicima kako bi odlučio kada je najbolje prodati zlato pošto mu je vrednost pala s 1.890 na 1.460 dolara po unci

  • 2

Južnoamerička država Gvajana razmatra šta da uradi s velikim rezervama zlata, koje je otkupila od lokalnih rudnika kada je potražnja za tim plemenitim metalom bila velika.

Predsednik Gvajane Donald Ramotar rekao je da će se sastati sa savetnicima kako bi odlučio kada je najbolje prodati zlato pošto mu je nedavno pala vrednost.

On je odbio da kaže koliko je Odbor za zlato te države kupio zlata od lokalnih rudnika, a portparol Udruženja rudara Toni Šilds naveo je da je reč o 60.000 unci (oko 1.700 kilograma).

Šilds je rekao da je Uudruženje rudara upozorilo Vladu da će pasti vrednost zlata. Na leto prošle godine unca zlata vredela je skoro 1.890 dolara, dok danas vredi oko 1.460 dolara.

Predsednik Ramotar je rekao da se zlato ne može pokvariti i da je u proteklih nekoliko godina vađenje zlata Gvajani donelo više od milijardu dolara.

Prošle godine, gvajanskom Odboru za zlato lokalni rudnici su prodali 415.000 unci zlata.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • znalac

    28. april 2013 | 02:06

    Da im posaljemo nase politicare ... Oni ce odmah resiti problem?

  • John

    28. april 2013 | 15:54

    Imam rodjaka tezak kockar a mlad covek prodao bi sve da moze dajte mu malo da to nabrzinu spiska i prokocka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA