PUCNJAVA ISPRED ITALIJANSKE VLADE: Napadač priznao da je hteo da puca na političare

Tužilac Pjerfilipo Lavijani izjavio je da je Luiđi Preiti, nezaposleni muškarac iz Kalabrije, hteo da puca na političare iz besa

  • 3

Luiđi Preiti (49), koji je jutros pucao ispred zgrade italijanske vlade, priznao je istražiteljima da je hteo da puca na političare iz besa, saopštio je tužilac koji radi na ovom slučaju Pjerfilipo Lavijani.

- Namera mu je bila da puca na političare - rekao je novinarima Lavijani, zamenik tužioca grada Rima.

Svetske agencije su u prvi mah prenele da je Preiti (49) nameravao da počini samoubistvo nakon pucnjave, ali mu je ponestalo metaka.

Preiti je jutros ispalio šest hitaca na dvojicu karabinjera na dužnosti ispred zgrade Vlade u Rimu, dok su premijer Enriko Leta i članovi novog kabineta polagali zakletvu na oko kilometar dalje u predsedničkoj palati.

Povređeni se nalaze u jednoj bolnici u Rimu i u stabilnom su stanju, dok je treća povređena žena trudnica, koja je u vreme pucnjave šetala centrom Rima sa mužem i sinom, okrznuta metkom.

Posle dva meseca političkog ćorsokaka, Leta i 21 ministar njegovog kabineta položili su danas zakletvu pred predsednikom zemlje Ðorđom Napolitanom, javile su agencije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA