PROKLETE PARE: Odsekli si ruke zbog osiguranja!

Reč je o pojedincima koji se međusobno ne poznaju, a koji su se, pišu španski mediji, ponadali da bi ovom metodom mogli da zarade i do 2,5 miliona evra. Oni su agentima osiguravajuće kuće pokušali da objasne da su povrede nastale nesrećnim slučajem, ali laži nisu pale na plodno tlo

  • 0

Dvojica muškaraca iz Španije koji su sami sebi odsekli ruke da bi od osiguravajuće kuće naplatili veliku odštetu otkriveni su kao prevaranti jer su amputacije obavili previše dobro.

Reč je o pojedincima koji se međusobno ne poznaju, a koji su se, pišu španski mediji, ponadali da bi ovom metodom mogli da zarade i do 2,5 miliona evra. Oni su agentima osiguravajuće kuće pokušali da objasne da su povrede nastale nesrećnim slučajem, ali laži nisu pale na plodno tlo.

Ruke su odsekli motornom testerom, ali rane su bile 'prečiste' da bi opravdale njihove priče. Prvi je tvrdio kako je bez ruke ostao u automobilskoj nesreći, a drugi da je doživeo nesreću na radu.

Ovo su samo dva u nizu, doduše radikalnija, pokušaja španskih građana da krizi na kraj stanu prevarom osiguravajućih kuća. Osim odsecanja ekstremiteta, sve su češći slučajevi lažiranja saobraćajnih nesreća i ostalih tipova povreda.

Ali Španci nisu jedini koji se suočavaju sa ovako bizarnim slučajevima. Prošlog meseca, Austriju je šokirao izvesni Hans Url koji je cirkularom odsekao svoje stopalo, a potom ga je ispekao u pećnici kako bi bio siguran da hirurzi ne mogu da ga prišiju nazad. Učinio je to da mu vlasti ne bi ukinule primanje pomoći za nezaposlene.

(Telegraf.rs / Danas.net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA