Vekarić: Značajna presuda u slučaju "Medikus"

- Veoma značajno što je doneta presuda u slučaju klinike "Medikus", a sporazum potpisan u Briselu i te kako doprinosi efikasnijem rešavanju zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji - kaže zamenik tužioca za ratne zločine

  • 1

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je danas da je veoma značajno što je doneta presuda u slučaju klinike "Medikus" i ocenio da sporazum potpisan u Briselu i te kako doprinosi efikasnijem rešavanju zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Prvi put je doneta presuda za tu famoznu trgovinu organima na Kosovu i Metohiji. Mislim da su kazne upravo opredelile zločin i potvrdile da se radi o organizovanom kriminalu, što je veoma značajno, jer je bila borba između tužilaštva i odbrane koji su raspolagali različitim argumentima - rekao je Vekarić.

Ukazujući da je tužilaštvo tvrdilo da to jeste organizovani kriminal a odbrana da je reč o nesavesnom lečenju, on je istakao da je sudska presuda značajna, ali da bi kazna bila znamenitija da su i glavni osumnjičeni bili na optuženičkoj klupi.

Kada je u pitanju slučaj "žute kuće", on je naveo da postoji dobra saradnja sa Klintom Vilijamsom.

- Verujem u njegov rad. Profesionalno rade i nastoje da utvrde sve činjenice - rekao je Vekarić, i podsetio da nije samo trgovina organima u okviru Vilijamsovog mandata, već zločini na svim nealbancima od 1998. do 2000. godine.

On je ocenio i da potezi koji se dešavaju na političkoj sceni ohrabruju one koji su nas nekada kritikovali.

- Sporazum u Briselu i te kako doprinosi da se efikasnije rešavaju zločini nad Srbima na KiM - rekao je Vekarić, i dodao da, kada dođe do dijaloga Beograda i Prištin,e postojaće normalna reakcija da se reše zločini koji su se dešavali nad civilima.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    30. april 2013 | 12:52

    стра шна пресуда ! зајебанција

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA