Umesto za odeću, novac daju bolesnima!

Maturanti pirotske Gimnazije rešili su da pare namenjene kupovini skupih maturskih haljina i odela odvoje na poseban račun i uplate sugrađanima za operacije i lekove

  • 6

Maturanti pirotske Gimnazije rešili su da pare namenjene kupovini skupih maturskih haljina, odela i druge garderobe odvoje na poseban račun kako bi pomogli najugroženijim mladim Piroćancima.

Na predstojeće matursko veče ići će obučeni u iste majice sa natpisom "Tvojih pet minuta - nečiji ceo život", kako se ova akcija i zove.

Kako je Tanjugu izjavila jedna od inicijatorki ove akcije, maturantkinja Jovana Georgijevski, očekuju da prikupe dosta novca, s obzirom na to da od cele generacije maturanata svega nekoliko njih nije pristalo da podrži ovu akciju, dok je oko 150 pristalo da se uključi.

- Matursko veče će biti 30. maja. Prvo će u školi biti organizovana svečanost na kojoj će biti prisutni svi donatori, maturanti, a tada ćemo i uručiti sam prikupljeni novac onima kojima su ta sredstva najpotrebnija za operacije, skupe lekove i sličnu pomoć - kaže ova maturantkinja.

Akciju su, osim maturanata, profesora i rukovodstva škole, podržali i Sportski centar Pirot, koji je organizovao humanitarnu tehno žurku, zatim Opština Pirot, Elektrodistribucija, kao i nevladine organizacije "Pirot E publica" i "Gea". Oni će, takođe, organizovati humanitarne žurke iz kojih će sva prikupljena sredstva ići u fond.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA