NOVA SLOVENAČKA VOTKA: Piće sa heljdom promovisano u Njujorku

Promociji prve votke na tržištu sa primesama heljde prisustvovali su i baletan Mihail Barešnjikov i glumac Bil Marej, a prodaja "Slovenia vodke" već je počela

  • 1

Nova votka slovenačke kompanije "Fruktal"  "Slovenia vodka" − namenjena tržištu SAD-a, promovisana je u Njujorku. Fruktalovu novu vodku napravljenu od heljde na promociji su probali baletan i glumac Mihail Barešnjikov i glumac Bil Marej.

Ovo piće napravio je Bil Ratner zajedno sa stručnjacima "Fruktala" i enologom Džonom Bogatajem, koji je savetovao ukus heljde kao slovenački specijalitet.

- "Slovenia vodka" ima divan miris, ukus i teksturu. Heljda je jedan od glavnih useva Slovenije i veoma nam je drago da upravo heljda predstavlja srce našeg proizvoda - rekao je Ratner.

U početku, nova votka biće prodavana u barovima, restoranima i prodavnicama u državama Nju Džersi i Konektikat. Do kraja godine votka će početi da se prodaje u šest ili sedam država SAD, ali i na tržištu Slovenije. Prva količina od 25.000 boca napravljena je, a proizvodnja će nastaviti da se odvija prema zahtevima tržišta.

- Mi smo velika grupa i nece biti problema za proširenje proizvodnje - izjavio je izvršni direktor kompanije "Fruktal" Bojan Radun.

Idejni tvorac projekta Piter Keli je tokom boravka u Sloveniji bio oduševljen i, vođen gastronomskim osećajem, odučio je da kreira proizvod koji će potrošačima u Americi približiti autentican "ukus" Slovenije.

- Ovo je prva vodka na tržištu sa primesama heljde - objasio je Emil Gaspari, jedan od inicijatora ideje "Slovenia vodke", koju proizvodi renomirana kompanija "Fructal".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    30. april 2013 | 23:11

    zar nije Srpski Nectar vlasnik Fructala?! znaci svetsko a nase ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA