Deset godina zatvora za vlasnika kluba u kom je izginulo 156 ljudi (VIDEO)

U noćnom klubu u Permu u decembru 2009. godine izbio je požar tokom pirotheničkog spektakla, pošto je vatra zahvatila tavanicu, gde je bilo dosta plastike. Uspaničeni posetioci pokušali su da izađu napolje, ali su u tome mnogi bili sprečeni, pošto je u klubu postojao samo jedan izlaz

  • 2

Ruski sud osudio je na gotovo deset godina zatvora Anatolija Zaka, vlasnika noćnog kluba u gradu Permu, gde je u požaru 2009. godine poginulo 156 osoba.

Zak je kažnjen na devet godina i 10 meseci zatvora. Osim njega na zatvorske kazne između četiri i deset godina osuđeno je još šest osoba, među kojima su umetnički direktor kluba, pirotehničari i kontrolori bezbednosti.

U noćnom klubu u Permu u decembru 2009. godine izbio je požar tokom pirotheničkog spektakla, pošto je vatra zahvatila tavanicu, gde je bilo dosta plastike. Uspaničeni posetioci pokušali su da izađu napolje, ali su u tome mnogi bili sprečeni, pošto je u klubu postojao samo jedan izlaz.

Zbog toga je sud zaključio da su Zak i njegovi saradnici odgovorni za smrt 156 ljudi, zato što nisu poštovali obavezna pravila o bezbednosti.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. Z

    1. maj 2013 | 00:03

    Nema zajebancije sa Rusima. A ne kao kod nas.

  • Zmrki

    1. maj 2013 | 00:06

    Da nije zalosno,bilo bi smesno-10.godina za 156 zivota...po 23 dana za svaki.STRASNO!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA