Novi snimak brodoloma "Konkordije"

Video koji je objavio italijanski Kanal 5 pokazuje kako je rasla tenzija među odgovornima, a na brodu nastao haos

  • 1

Italijanska televizija objavila je video-snimak komandnog mosta "Kosta Konkordije", načinjen oko pola sata pošto je brod udario u greben kod ostrva Điljo.

Snimak pokazuje kako je rasla tenzija među odgovornima, uključujući tu i "kapetana-kukavicu" Frančeska Sketina, a na brodu nastao haos. Zasad nije poznato ko je načinio snimak u trajanju od devet minuta, emitovan u okviru vesti na italijanskom Kanalu 5.

Istražitelji koji ispituju nesreću, u kojoj je 13. januara stradalo 32 ljudi, rekli su da će ga detaljno pregledati.

Pri slabom osvetljenju u prostoriji komandnog mosta, crvena i bela svetla na monitorima jedva su vidljiva, ali se nazire kako kapetan i još desetak njegovih kolega gledaju u ekrane, telefoniraju i konsultuju se, isprva prilično mirno, a zatim sa sve više napetosti pošto je javljeno da u mašinsku salu prodire voda.

- Motori ne reaguju i u haosu su. Ovde je velika rupa kroz koju prodire voda - čuje se nečiji glas na snimku.

Nešto kasnije kapetanu se obraća druga osoba, ističući da su putnici sami počeli da ulaze u čamce za spasavanje, na šta Sketino odgovara - OK, to je u redu.

Zatim se čuje i kako neko u panici pita - Šta da radimo, šta da radimo?

Tela 15 osoba, od ukupno 32 ljudi koji su nastradali u brodolomu "Kosta Konkordije", još nisu pronađena. Na brodu se u vreme nesreće nalazilo ukupno 4229 putnika i članova posade.

Sketino, koji je nakon tragedije prozvan "kapetan-kukavica", nalazi se u kućnom pritvoru, a preti mu dugogodišnja zatvorska kazna ako bude proglašen krivim za izazivanje brodoloma, višestruko ubistvo i prevremeno napuštanje broda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    11. februar 2012 | 21:15

    Novi snimak brodoloma kruzera “Kosta Konkordija” http://t.co/NEQNoYLP

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA