Đavolju Varoš za 1. maj posetilo 3.000 turista

- Posebno je primetno interesovanje stranih turista za obilazak ovog kraja, u prvom redu Rusa, Bugara i Rumuna - kaže direktor Prolom banje

  • 1

Za 1. maj 3. 000 turista posetilo je Đavolju Varoš, izjavio je za Telegraf direktor Prolom banje u čijoj nadležnosti je i ovaj prirodni fenomen, Zlatko Veljović.

- To je izuzetna posećenost, kojom se potvrđuje popularnost ovog prirodnog fenomena - kaže Veljović, dodajući da je pored domaćih posetilaca, kojih je bilo i iz Vojvodine, stotinak stranaca, najviše Rusa i Bugara.

- U vreme prvomajskih i uskršnjih praznika kod nas je najmasovnija poseta. Posebno je primetno interesovanje stranih turista za obilazak ovog kraja, u prvom redu Rusa, Bugara i Rumuna. Očekujemo još turista koji su pored Đavolje Varoši posetili i Prolom banju - naglasio je on.

Veljović dodaje da je nagla popularnost okamenjenih svatova usledila posle nominacije ovog prirodnog fenomena za sedam novih svetskih čuda prirode. Iako nije ušlo u finale, srpsko čudo prirode je u TOP 70 najpopularnijih mesta na svetu.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA