DODIK: RS trpi ogromnu štetu zbog BiH

Predsednik Republike Srpske je upozorio da važne zakone u Federaciji BiH, posle hapšenja predsednika Živka Budimira, nema ko da potpiše i Srpska zbog toga trpi

  • 10

Republika Srpska trpi ogromnu štetu što se nalazi u sastavu Bosne i Hercegovine, izjavio je predsednik Srpske Milorad Dodik.

On je upozorio da životno važne zakone u Federaciji BiH, posle hapšenja predsednika Živka Budimira, nema ko da potpiše i Srpska zbog toga trpi.

Dodik je rekao i da je projekat Međunarodnog monetarnog fonda, koji podrazumeva stabilizaciju javnih finansija u BiH, doveden u pitanje, jer Federacija BiH ne funkcioniše.

- Srpska trpi ogromnu štetu zbog toga što se nalazi u sastavu BiH - rekao je Dodik novinarima u Gradiški tokom obeležavanja 18 godina od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije koji je sproveden vojno-policijskom akcijom "Bljesak".

Dodik je poručio i da Kancelarija visokog predstavnika ne treba da se "petlja" u unutrašnje stvari BiH, "jer su oni i zabrljali".

- Ovo je dokaz da BiH ne može da egzistira. OHR i međunarodni faktori su, formiranjem vlasti u FBiH, proizveli najveću krizu u BiH nakon Dejtona - rekao je Dodik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anti antifa

    2. maj 2013 | 11:57

    Ujedinjenje odmah!

  • rajvosa

    2. maj 2013 | 17:17

    BIH je NEZAVISNA, SUVERENA, DEMOKRATSKA REPUBLIKA i to ce zauvijek tako ostati..... Mile DoDick, mala poglavica nikada nece uspjeti razbiti DRZAVU BIH...... Previse smo krvi za nju dali, genocid smo pretrpjeli zbog nje - i nikada je mirnim putem necete uzeti iz sastava DRZAVE BIH, upamtite to za sva vremena..... svidjalo se to vama ili ne. Mozemo biti dobe komsije, ili ne moramo - nama je svejedno.... Ali RS zauvijek ostaje u BIH..... Ovaj put cemo biti naoruzani i dobro obuceni, a imamo i 30 puta vise ludih Vehabija nego sto smo ih imali 1992. kada smo bili goloruki jer nam je Medjunarodna zajednica uvela embargo na oruze...... Polako Mile, blizi se i tvoj kraj, Federacija ce objerucke prihvatiti svoju sestru RS, i zajedno cemo da zivimo dok je svijeta i vijeka.

  • русија

    2. maj 2013 | 12:38

    живјела Република Српска !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA