SADAMOV MINISTAR: Biološko naoružanje dobili smo od Španije i Nemačke!

Tarik Aziz (77), kojeg je Irački sud osudio na smrt i čeka izvršenje presude, prvi put je izneo u javnost detalje iz vremena vladavine Sadama Huseina

  • 2

Tarik Aziz (77), ministar spoljnih poslova režima Sadama Huseina, kojeg je irački sud osudio na smrt i čeka izvršenje presude, izjavio je da su u toku iransko-iračkog rata Nemačka i Španija isporučile Iraku hemijsko i biološko naoružanje.

U intervjuu saudijskoj satelitskoj TV Aziz, jedini hršćanin u Sadamovoj vladi prvi put je izneo u javnost nepoznate detalje iz vremena vladavine Sadama Huseina. On je teško bolestan, imao je četiri moždana udara.

Aziz smatra da je Sadam bio izuzetno jak i obrazovan čovek koji je mrzeo slabašne ljude kao što su bili njegovi zamenici Ezat Al Duri i Jasin Ramadan.

- Uz to što su bili neobrazovani, bili su i velike kukavice. Njegov san bio je stvoriti jak Irak u ekonomskom i vojnom pogledu. Sadam Husein sve je odluke donosio sam. Kada je okupirao Kuvajt, bio je u velikoj depresiji i zbog toga je doneo takvu odluku. U nekoliko navrata lično mi je rekao da mu je to bila najveća greška koju je učinio i da se ponovno rodi, to nikad ne bi ponovio - rekao je Aziz.

Sadam Husein patološki je mrzio Jevreje, ali cenio je i poštovao Zapad, rekao je Aziz.

On je rekao da mu je jednom prilkom Sadam rekao: "Tarik, šteta što si hrišćanin jer da nije tako bio bi predsednik iračke vlade".

- Iako je Sadam Husein bio veliki vernik, nikada me nije podsticao da pređem u islam. Iako sam živeo u hršćanskom duhu, osećao sam se kao musliman - rekao je Tarik Aziz.

(Telegraf.rs / Izvor: Fonet, Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    2. maj 2013 | 20:30

    тако европа...

  • Hercegov grad

    3. maj 2013 | 08:20

    Sve sto je lose u svetu potice iz tih velikih "demokrackih" drzava zapada i SAD.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA