Energoprojekt gradi Hajat u Rusiji

Osim tog posla, Energoprojekt ima ugovorene poslove u Nigeriji, Gani, u zemljama arapskog zaliva, a posebno u Kataru i Omanu, naveo je direktor kompanije Vladimir Milovanović

  • 2

"Energoprojekt holding" trenutno izvodi radove na projektima u 19 zemalja na četiri kontinenta, u ukupnoj vrednosti od oko 460 miliona evra. Od toga je vrednost poslova u Srbiji oko 104 miliona evra, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor te kompanije Vladimir Milovanović.

Najveći ugovor, koji je na početku realizacije, jeste izgradnja hotela "Hajat ridžensi" u Rostovu na Donu vredan oko 64 miliona evra, naveo je Milovanović, napominjući da je to jedan od gradova domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu koje će se održati u Rusiji 2018. godine.

Milovanović je ocenio da će "Energoprojekt" u Rusiji u narednom periodu imati još više poslova, napominjući da je "Energoprojekt" prošle nedelje potpisao ugovor vredan 36,5 miliona dolara sa svetski renomiranom firmom "Šlumberger", o izgradnji remontne baze za opremu za bušenje nafte u Astrahanu u Rusiji.

Prošle godine je "Energoprojekt" za istu kompaniju izgradio sličnu remontnu bazu u Kazahstanu, rekao je Milovanović, i dodao da je Šlumberger veoma značajan investitor "Energoprojekta".

Osim tih projekata, "Energoprojekt" ima ugovorene poslove u Nigeriji, Gani, u zemljama arapskog zaliva, a posebno u Kataru i Omanu, zatim u Južnoj Americi i u Peruu, naveo je Milovanović.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljko Petrovic

    3. maj 2013 | 14:30

    A sto vam nedaju evropljani da pravite u EU hotel nego samo nasa braca Rusi jos pomazu nama medijski okupiranim Srbima da radimo nesto.

  • Vlada J

    3. maj 2013 | 14:54

    Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA