IRAK: 9 policajaca i 5 civila poginulo u sektaškom nasilju!

Danas je na severu Iraka ubijeno devet policajaca, dok je u eksploziji automobila bombe blizu sunitske džamije severno od Bagdada poginulo pet, a ranjeno 19 osoba

  • 0

U sukobima policije sa naoružanim napdačima u Mosulu, na severu Iraka, danas je ubijeno devet policajaca, dok je u eksploziji automobila bombe blizu sunitske džamije severno od Bagdada poginulo pet, a ranjeno 19 osoba, saopštili su irački bezbednosni zvaničnici.

Policija je rekla da je bomba eksplodirala posle današnje popodnevne molitve dok su vernici odlazili iz džamije Al Gofran u oblasti Rašidija u kojoj pretežno žive suniti, prenose agencije.

Predstavnik bolnice je potvrdio broj žrtava.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad.

Ogranak terorističke mreže Al Kaida, poznat pod nazivom Islamska država Iraka, često napada civilne mete, uključujući džamije. Oni prevashodno napadaju šiite i snage bezbednosti, a ranije su izvodili napade i na sunitske mete, u pokušaju da ponovo izazovu verske sukobe, navodi AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA