PRVA CRNA ITALIJANSKA MINISTARKA: Italijani nisu rasisti, već ne poznaju druge kulture!

Postavljanje Čečile Kijenge na funkciju ministra za integracije izazvalo je rasističke komentare. Jedan član Evropskog parlamenta iz Lige za sever rekao je da je Čečile član "bongo bongo vlade".

  • 1

Prva crna italijanska ministarka, ministar za integracije Čečile Kijenge (48), izjavila je danas da Italijani nisu rasisti već ne poznaju druge kulture i bogatstvo koje može doneti imigracija.

Očni hirurg, rođena u Kongu, Čečile je održala konferenciju za novinare da bi se bolje predstavila Italijanima.

- Ja nisam ''obojena''. Ja sam crna. Važno je to reći, a ja to ističem sa ponosom - kazala je Čečile.

Njeno imenovanje ocenjeno je kao veliki korak za Italiju, koja se do nedavno borila sa talasima imigranata i njihove integracije u dosta homogeno italijansko društvo, podseća AP.

Međutim, postavljanje Čečile Kijenge na funkciju ministra za integracije izazvalo je rasističke komentare ksenofobičnih političara i članova neo-fašističkih internet grupa, toliko ružne da je italijanska vlada ovlastila svoju kancelariju za borbu protiv diskriminacije da istraži te slučajeve.

I to nakon što je jedan član Evropskog parlamenta iz Lige za sever, inače anti-imigrantske italijanske stranke, rekao da je Čečile član "bongo bongo vlade".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA