SKANDAL: Saudijske diplomate umešane u moderno ropstvo?!

Zaposleni u ambasadi ove države u Vašingtonu nezakonito su držali dve državljanke Filipina. U toku je istraga Sekretarijata za državnu bezbednost SAD

  • 0

Američke vlasti istražuju umešanost saudijskih diplomata u Vašingtonu u mogući slučaj "modernog ropstva", potvrđeno je za En-Bi-Si (NBC) televiziju u Sekretarijatu za državnu bezbednost SAD.

Specijalni agent ovog sekretarijata Džon Tores, koji predvodi istragu, rekao je da su policajci reagovali po dojavi, došavši do ulazne kapije imanja u elitnom prestoničkom naselju Meklin, i da su spasili dve državljanke Filipina.

Američka televizija prenosi da je jedna od žena pobegla iz kuće, tako što se u poslednjem trenutku provukla kroz ulaznu kapiju koja se zatvarala.

Za sada, nije jasno da li su žrtve same pozvale policiju ili je to neko drugi učinio. One sada imaju policijsku zaštitu i nalaze se na sigurnom, kazao je Tores.

Oko ovog slučaja se oglasio i portparol Stejt departmenta Patrik Ventrel koji je rekao da je istraga još na početku i da je komplikuje mogućnost da su u ceo slučaju umešane i osobe koje imaju diplomatski imunitet.

Republikanski kongresmen iz Virdžinije Frenk Vulf upozorio je da diplomate iz Saudijske Arabije da ne zloupotrebljavaju mogućnost da iz svojih država dovode osoblje za kućne poslove.

- Oni ih dovode sa sobom, rade po sedam dana u nedelji bez prestanka a oduzimaju im i pasoše - naveo je kongresmen.

Novinari En-Bi-Sija došli su  do imanja saudijskih diplomata, ali im je čuvar na ulazu samo rekao da se vlasnik kuće nalazi u ambasadi u Vašingtonu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA