Politički centri moći žele da osujete borbu protiv korupcije!

- Neposredno po formiranju Radne grupe, koju tada mnogi nisu smatrali ozbiljnom pretnjom po one koji su se obogatili korupcijom, pritisci su bili zanemarljivi. Međutim, kako se napredovalo u istragama oni su postajali sve konkretniji i ozbiljniji - rekao je Bogdan Pušić, zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije

  • 0

Politički i ekonomski centri moći pokušali su, makar delimično, da osujete policijsku istragu u svim velikim antikorupcijskim predmetima, izjavio je novi zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, ukazujući da medijski tekstovi, u kojima se najavljuju hapšenja, predstavljaju pretnju po uspešnost akcije koja je planirana.

- Politički ili ekonomski centri moći na različite načine pokušavali su da iskoriste svoj uticaj kako bi, makar delimično, osujetili policijsku istragu koja treba da dovede do utvrđivanja istine i otkrivanja svih odgovornih lica u svakoj od navedenih afera. Neposredno po formiranju Radne grupe, koju tada mnogi nisu smatrali ozbiljnom pretnjom po one koji su se obogatili korupcijom, pritisci su bili zanemarljivi. Međutim, kako se napredovalo u istragama poput Nibensa, Del Reala, oni su postajali sve konkretniji i ozbiljniji - rekao je Pušić, poznat javnosti kao glavni koordinator Radne grupe koja radi na slučaju Miroslava Miškovića, vlasnika Delte.

- U tom kontekstu, mišljenja sam, treba posmatrati i ne tako davne propale pokušaje dezavuisanja kroz, na primer, takozvanu aferu ''prisluškivanja'', o čemu je javnost preko više, pre svega pisanih medija, tendenciozno obaveštavana - kazao je Pušić za uskršnji broj lista "Danas".

Pušić, koji je još glavni koordinator Antikorupcijskog tima, kazao je da je njihov zadatak, pre svega, da građanima Srbije pruže odgovor na pitanje ko se korupcijom obogatio na njihov račun.

- Moram da napomenem da je za rad na ovim složenim predmetima, i pored navedenih pritisaka, stvorena povoljna društvena klima, kao i da je javnost, mislim više nego ranije, zainteresovana da se postojeće istrage dovedu do kraja, kao i da se aktivnosti Kriminalističke policije i u narednom periodu u kontinuitetu nastave - rekao je on.

Na pitanje kada će rezultati pomenutih istraga biti saopšteni javnosti i da li možemo da očekujemo da "dan pre" osvanu u nekom od tabloida, Pušić je napomenuo da sa "najavljivanjima hapšenja muku mučimo".

- Takvi tekstovi, koje mediji smatraju ekskluzivom, nama predstavljaju pretnju po uspešnost akcije koja je planirana. Zadatak pripadnika Radne grupe je da istraže svaki predmet, dođu do činjenica i validnih dokaza, o tome obaveste nadležno tužilaštvo i u dogovoru sa njim pripreme i izvrše realizaciju. Dakle, što se nas tiče, javnost se obaveštava blagovremeno i u potpunosti nakon svake akcije koju sprovedemo - kazao je zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije.

- Ipak, pripadnici Radne grupe respektuju istraživačko novinarstvo i pozdravljamo svako njihovo preuranjeno izveštavanje o našim aktivnostima, mada lično to smatram propustom Kriminalističke policije Srbije. Ali, želja i istraživačkih novinara i nas policajaca je ista - otkrivanje istine - rekao je Pušić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA