STRAŠNO: Piloti ostavili avion stjuardesama i zaspali!

Piloti kompanije "Air India" napustili su kabinu za vreme leta kako bi malo odremali, a tokom tog vremena avionom su upravljale dve stjuardese koje je jedan od pilota na brzinu upoznao sa komandama

  • 3

Dva pilota kompanije "Air India" suspendovani su nakon što se otkrilo da su avion "airbus 321" na letu od Bankoka do Delhija ostavili na auto-pilotu pod nadzorom stjuardesa kako bi malo odspavali u biznis klasi.

Piloti su napustili kabinu kako bi malo odremali, a tokom tog vremena avionom su upravljale dve stjuardese koje je jedan od pilota na brzinu upoznao sa komandama. Međutim, jedna od njih je slučajno isključila auto-pilot tokom leta.

To je navodno probudilo usnule pilote koji su dojurili do svojih sedišta kako bi preuzeli kontrolu nad avionom.

Standardna procedura zahteva da u pilotskoj kabini mora da bude barem jedna stručno osposobljena osoba, ako pilot nije u stanju da upravlja avionom.

(Telegraf.rs /

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gedzovan

    4. maj 2013 | 19:27

    Koji deda mrazovi!?Boze!

  • jonnyqa

    5. maj 2013 | 08:03

    Ma vazi,sugorno je bilo tako. U Airbusovom kokpitu za razliku od Boeinga svakako ima mesta za spavanje tako da nisu morali da izlaze. Ne verujem da ima istine u ovome

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA