BARAK OBAMA: Pravoslavci, Hristos voskrese!

- Za milione pravoslavnih ovo je vreme radosti, podsećanje na žrtvu Hrista, kako bi smo stekli večni život. Treba slediti njegov put ljubavi i nade - navodi se u Obaminoj čestitci

  • 4

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barak Obama u svoje, i u ime svoje supruge Mišel, uz najbolje želje pravoslavnima u Americi i u celom svetu, čestitao je Vaskrsnuće Hristovo.

- Za milione pravoslavnih ovo je vreme radosti, podsećanje na žrtvu Hrista, kako bi smo stekli večni život. Treba slediti njegov put ljubavi i nade - navodi se u Obaminoj čestitci, javila je Verska informativna agencija (VIA).

Dodaje se da je potrebno setiti se pravoslavnih hrišćana koji su proganjani i izloženi nasilju, pre svega na Bliskom istoku i na severu Afrike.

- Oni su vekovima u Egiptu, Libanu, Siriji, Iraku davali doprinos i obogaćenje. Amerika osnažuje svoju obavezu da zaštiti univerzalna ljudska prava, uključujući slobodu vere - naglasio je američki predsednik u vaskršnoj poruci pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    5. maj 2013 | 13:31

    Obama srbine :))) i lici malo na ove nase iz marinkovu baru jes bre isti

  • vukašin

    5. maj 2013 | 15:19

    Vaistinu voskrese!

  • sudija

    5. maj 2013 | 14:22

    A sto se ne seti pravoslavaca koji su proganjani i ubijani na svojim ognjistima po Kosovu, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od katolika i muslimana i po Srbiji od vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA