URGENTNI CENTAR: Nedostaje 80 lekara i 200 sestara

Najpotrebniji su, i to već duže vreme, anesteziolozi i radiolozi, koji na zapadu imaju uglavnom bolje uslove za rad. Nedostaje i pomoćno osoblje, spremačice i tehničari

  • 0

Direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar izjavio je danas da toj ustanovi, koja je prva misao povređenih i  iz cele Srbije, u ovom trenutku nedostaje najmanje 80 lekara i 200 medicinskih sestara.

- U Urgentnom centru, koji neprestano radi 24 sata, zaposleno je 1.300 lekara, medicinskih sestara i drugog osoblja, a podaci pokazuju da njihovu pomoć dnevno zatraži između 800 i 1.000 pacijenata - kaže za Tanjug dr Lončar.

Prema njegovim rečima, nemoguće je sa postojećim brojem ljudi pokriti ceo mesec dežurstva, posebno za vreme praznika, kada Urgentni dežura šest dana 24 sata i kada je sve usmereno prema toj ustanovi.

Iako zaposlenima u Urgentnom centru pomažu kolege sa drugih klinika, jasno je, kaže Lončar, da postojeći broj zaposlenih nije dovoljan.

Najpotrebniji su, i to već duže vreme, anesteziolozi i radiolozi, za kojima postoje potrebe svuda u svetu, a koji na zapadu uglavnom dobijaju mnogo bolje uslove za rad.

- Kada iškolujete anesteziologa i radiologa ne možete da mu ponudite uslove koje oni dobijaju negde na zapadu, a pri tom su naši lekari izuzetno cenjeni u celom svetu - rekao je Lončar.

Nedostaje i pomoćno osoblje, spremačice i tehničari, ističe direktor Urgentnog centra.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA