Abortus je veći zločin nego silovanje dece od strane sveštenika!

Fabio Martinez Castilja, kog je za nadbiskupa prošle godine imenovao tadašnji papa Benedikt XVI, pokušao je da objasni da zlostavljanje i pobačaj kvantitativno uzrokuju mnogo zla i zaslužuju kaznu

  • 9

Fabio Martinez Castilja, nadbiskup meksičkog grada Tukstla Gutierez, izazvao je prošle nedelje mnoge kontroverze zbog svoje opaske da je "abortus mnogo ozbiljniji zločin nego silovanje dece od strane sveštenika" koju je izrekao tokom liturgije u katedrali Metropoliten San Markos.

Martinez, kog je za nadbiskupa prošle godine imenovao tadašnji papa Benedikt XVI, pokušao je u liturgiji da objasni da zlostavljanje i abortus kvantitativno uzrokuju mnogo zla i zaslužuju kaznu. Takođe, stao je u odbranu crkvenog stava da su kontracepcija i kondomi samo "zakrpe" kojima se izbegava odgovornost.

Sam papa Benedikt XVI zauzeo je 2007. godine sličan stav kao i nadbiskup kada je prilikom svoje posete Brazilu rekao kako političari koji zastupaju pravo na abortus moraju da budu ekskomunicirani iz Crkve.

Iako je bio prvi papa koji se izvinio žrtvama seksualnog zlostavljanja od strane sveštenika, poruke Benedikta XVI po tom pitanju često su bile suzdržane.

- I u Crkvi ima grešnika. I sveštenici su grešni, međutim, smatram kako je stalno medijsko isticanje zločina koje su navodno počinili katolički sveštenici deo planirane kampanje protiv Crkve, jer sam uveren da je procenat tih zločina mnogo manji nego što se prikazuje javnosti - rekao je tada bivši papa Benedikt XVI.

(Telegraf.rs / Izvor:dnevno.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    6. maj 2013 | 17:18

    A ovaj je neuspeli abortus

  • Daca

    6. maj 2013 | 23:31

    A sta bi on da se radja sto vise dece da bi takvi pedofili obuceni u svestenicku uniformu imali veci izbor za izzivljavanje njihovih bolsnih kompleksa? Deca su nase najvece zlato. A kako sacuvati tu decu od ovakvih perverznih sotonskih poslanika?

  • Zorosi

    6. maj 2013 | 17:50

    Sta je sa ovim svestenim licima?Vernik sam i mislim da je mnogo njih skrenulo sa zivotnog i duhovnog puta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA