Kakve su vam šanse za rad u nemačkim firmama?

Nemačko-srpski sajam karijere biće održan 16. i 17. maja u Beogradu. Među kompanijama koje će učestvovati na sajmu i kojima će zainteresovani moći da ostave svoje biografije su "Simens", "Robert Boš" i "Mercedes-Benz", kao i "Falke" iz Leskovca i fabrika "Proleter"

  • 0

Nemačko-srpski sajam karijere, u organizaciji Delegacije nemačke privrede u Srbiji i Nemačko-srpskog privrednog udruženja, biće održan 16. i 17. maja u Beogradu.

Manifestaciju u Jugoslovenskoj kinoteci otvoriće ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić, nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm i direktor Delegacije nemačke privrede Mihael Šmit, a na sajmu će učestvovati 17 stranih i srpskih kompanija i institucija.

Među kompanijama koje će učestvovati na sajmu su "Simens", "Robert Boš" (Bosh) i "Mercedes-Benz", kao i "Falke" iz Leskovca i fabrika "Proleter", koja posluje u sastavu nemačke kompanije "Atair".

- Svi zainteresovani koji žele da se uvere kako iznutra funkcionišu ove poznate firme moći će da se prijave direktno na njihovim štandovima za obavljanje radne prakse - rekao je koordinator manifestacije Milan Vučković iz Delegacije nemačke privrede.

Prema Vučkovićevim rečima, na sajmu će se predstaviti i firme koje imaju potrebu za kadrovima koji dobro govore nemački jezik.

- Zainteresovani će moći da ostave svoje biografije kod kompanija koje imaju potreba za inženjerima, IT specijalistima ili elektroinženjerima, kao što su "Panasonik", "Milbauer" ili "Boš", odnosno agenciji za posredovanje u zapošljavanju Trenkvalder i Nacionalnoj službi za zapošljavanje - dodaje Vučković.

Na sajmu će biti organizovane radionice Gete instituta, Fondacije "Zoran Đinđić" i drugih institucija, a Udruženje stipendista Bundestaga će informisati mlade iz Srbije o stipendijama za praksu koju mogu da provedu u Bundestagu i Berlinu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA