Alžir otvara vrata srpskoj privredi

U toku je investicioni poduhvat vredan oko 350 miljardi evra, izjavio ministar ekonomije Nebojša Ćirić

  • 0

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić očekuje da će rezultat dvodnevne posete srpske delegacije Alžiru biti dalje otvaranje vrata srpskim kompanijama da posluju na tržištu te zemlje, u kojoj je u toku investicioni poduhvat vredan oko 350 miljardi evra.

- Sigurno je to da naše kompanije kao što su "Energoprojekt", "Hidrotehnika-Hidrogradnja" i ITN imaju svoje mesto, dogovoreno je osnivanje, a već je i započeo proces osnivanja zajedničkih preduzeća, gde će naše kompanije izvoditi radove, vršiti nadzor i pružati konsalting usluge - rekao je ministar Ćirić.

Ćirić je kao primer naveo projekat izgradnje hladnjača širom Ažira, kao i projekat vredan 70 miliona evra za izgradnju jedne brane.

- Ovo je zaista tržište gde se naše kompanije doživljavaju kao prijateljske, mi to treba da iskoristimo i uveren sam u to da ćemo na kraju dvodnevne posete, tokom koje ćemo imati sastanke i sa premijerom i sa ostalim ministrima, zaista i otvoriti vrata i završiti sa konkretnim dogovorima i sporazumima - rekao je Ćirić.

Srbija u ukupnoj robnoj razmeni sa Alžirom ostvaruje suficit izvozeći robu u vrednosti od oko 8 miliona dolara, a do sada su srpska preduzeća dosta učestvovala u razvojnim projektima Alžira.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA