Euleks uhapsio Nasera Keljmendija za organizovani kriminal

- Ova operacija je sprovedena u koordinaciji između lokalnih i Euleks tužilaca – navodi se u Euleksovom saopštenju i dodaje da je „osumnjičeni pod istragom, između ostalih krivičnih dela, i za organizovani kriminal“

  • 2

Posle isteka policijskog pritvora u trajanju od 48 časova, Naser Keljmendi je uhapšen u utorak veče na osnovu naloga, koji je izdao Euleks tužiocu iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova.

- Ova operacija je sprovedena u koordinaciji između lokalnih i Euleks tužilaca – navodi se u Euleksovom saopštenju i dodaje da je „osumnjičeni pod istragom, između ostalih krivičnih dela, i za organizovani kriminal“.

Operaciju hapšenja sprovele su kriminalističke jedinice Euleks policije.

Za odbeglim Keljmendijem je Sud BiH prošle godine raspisao poternicu, a u okviru akcije "Lutka" koja je bila usmerena na razbijanje više organizovanih kriminalnih grupa.

Keljmendi je prema prikupljenim dokazima bio naručilac ubistva Ramiza Delalića Ćale 2007. god. koji je ubio srpskog svata Nikolu Gardovića 1. Marta 1992. god. u Sarajevu.

Prema policijskim saznanjima "narkobos" Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina koji na Kosovo stiže autobusima iz Albanije i Istanbula, odakle se iz Peći preko Rožaja i Novog Pazara transportuje u zapadnu Evropu.

Inače, ime Nasera Keljmendija je označeno kao "najopasniji po interese SAD".

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    8. maj 2013 | 01:32

    није ваљда

  • nidza

    8. maj 2013 | 06:59

    Odmah ga u žutu kucu strpati i povaditi organe, on zna gde je najbolja cena, neka ga pre toga pitaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA