OBRAČUN NARKO-BOSOVA: Šarić svedoči protiv Keljmendija!

Odbegli narko-bos najverovatnije je sklopio aranžman sa američkim bezbednosnim službama da bi postao ključni svedok protiv vodećeg narko–bosa na Balkanu, koji je nedavno uhapšen kod Prištine

  • 0

Američki predsednik Barak Obama okarakterisao je Keljmendija kao najveću pretnju iz Evrope, a administracija SAD ga je stavila na crnu listu 2012. godine.

Odbegli narko-bos Darko Šarić najerovatnije je sklopio aranžman sa američkim bezbednosnim službama da bi postao ključni svedok protiv Nasera Keljmendija, vodećeg narko–bosa na Balkanu, koji je nedavno uhapšen kod Prištine , saznaje "Blic".

Pozivajući se na informacije iz MUP-a Srbije, list piše da je Šarić blisko sarađivao sa Keljmendijem u vreme kada je pljevaljski narko-bos švercovao kokain iz Južne Amerike, a u Srbiji i regionu prao zarađeni novac.

"Šarić je na početku kriminalne karijere švercovao heroin i tada je počela njegova saradnja sa Keljmendijem. Kada se prebacio na kokain, saradnja je prebačena na pranje novca", rekao je izvor "Blica" iz MUP-a Srbije.

Prvi trag koji je ukazao na pranje novca i saradnju Šarića i Keljmendija, bio je fiktivni izvoz enormnih količina šećera u BiH tokom 2007. godine, kojim su oprane desetine miliona konvertibilnih maraka.

List navodi da su Šarić, njegov kum Safet Kalić i Zvonko Veselinović iz Kosovske Mitrovice bili bliski saradnici Keljmendija.

Keljmendi je u dosijeu MUP-a Srbije označen kao glavni finansijer i organizator šverca heroina i kokaina koji se iz Istanbula preko Albanije krijumčari do Peći, a zatim preko Rožaja i Novog Pazara u zemlje zapadne Evrope.

On je označen kao šef klana koji drži Kosovo s grupama braće Osmani i Ekrema Luke, koji su bili finansijeri političkih projekata Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA