Oštetili "Srbolek" za 52 miliona dinara

Krivična prijava je podneta protiv J. S. (54), bivšeg direktora preduzeća, kao i O. A. (61) odgovornog lica u preduzeću MD "Nini" Niš

  • 0

Radna grupa Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, podnela je krivičnu prijavu protiv dve osobe zbog osnovane sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i zloupotreba položaja odgovornog lica, te tako oštetili preduzeće "Srbolek“ AD za oko 52 miliona dinara.

Krivična prijava je podneta protiv J. S. (54), bivšeg direktora preduzeća AD "Srbolek" Beograd, vlasnika privrednog društva MD "Nini" iz Niša i većinskog vlasnika AD "Elid" Donji Dušnik, koji se nalazi u pritvoru Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, i O. A. (61) odgovornog lica u preduzeću MD "Nini" Niš, saopšteno je danas iz MUP-a.

Oni su osumnjičeni da su od aprila 2009. godine do jula 2010. godine grubo povredili ovlašćenja u pogledu upravljanja, raspolaganja i korišćenja imovine preduzeća AD "Srbolek".

O. A. se sumnjiči da je, po nalogu J. S., potpisala dva ugovora o asignaciji, po osnovu koga je "Srbolek" isporučio robu iz svog poslovnog asortimana u vrednosti od oko 20 miliona dinara dinara preduzeću "Nelt" iz Beograda.

Dužnik "Nelta" po osnovu ugovora bilo je preduzeće MD "Nini" iz Niša, koje tu robu nikada nije platilo "Srboleku".

Takođe, sumnja se da je J. S. naložio da se zajam od oko 22 miliona dinara koji je preduzeće "Elid" dobilo od preduzeća "Nelt" vrati navedenom preduzeđu iz sredstava "Srboleka", kao i da "Srbolek" plati deo kredita preduzeća MD "Nini" u iznosu od oko 10 miliona dinara.

Ti iznosi nikada nisu vraćeni "Srboleku", a na taj način pribavljena je korist u iznosu od oko 52 miliona dinara preduzećima MD "Nini" i AD "Elid", a na štetu AD "Srbolek", navodi policija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA