PANIKA: Osam žrtava bakterije smrti u Užicu!

Svi koji su preminuli prethodno su podvrgnuti ortopedskim zahvatima, koji ni izdaleka nisu opasni po život. Nekoliko dana posle operacije dobijali su užasan proliv i umirali uglavnom u roku od 48 sati. Sumnja se na bakteriju klostridija bificilus

  • 10

Opasna bakterija klostridija bificilus za samo sedam dana tokom proteklih praznika, u užičkoj bolnici ubila je čak osam pacijenata koji su operisani na Odeljenju ortopedije, pišu "Naše novine".

Svi bolesnici, uglavnom srednjeg i starijeg doba podvrgnuti su isključivo ortopedskim zahvatima, koji ni izdaleka nisu opasni po život i potpuno je isključeno da njihova smrt može da bude na bilo koji način direktno povezana sa operacijom.

Gotovo da je sigurno da je uzrok smrti svih pacijenata opaka bakterija, koja je otporna na antibiotike, vrlo se lako prenosi, izaziva ozbiljne stomačne tegobe i bukvalno pravi haos u organizmu. Preminuli pacijenti zarazili su se dok su ležali u bolnici i imali su identične simptome - pre svega proliv, da bi dva dana posle njegove pojave nastupila smrt.

Pre dva dana je na hirurškom stolu umrla starija žena kojoj je rađena operacija oba kuka, a prethodno je ležala na odeljenju i imala proliv. Dan pre nje preminuo je Srboljub Cvijović (60), koji je imao iščašenje kuka i stavljene su mu utege, a umro je dva dana posle intervencije.

- Trenutno radimo istraživanja i bez konačnih rezultata ne možemo reći o čemu se radi. Nadam se da ću uskoro moći nešto konkretnije da vam kažem - izjavila je za "Naše novine" dr Biljana Mijović.

Na odeljenju hirurgije užičke bolnice inspekcija je naložila hitnu promenu dušeka, što navodi na zaključak da se sumnja da se bakterija širi preko njih.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    9. maj 2013 | 10:45

    Srbistan!

  • Smederevo

    9. maj 2013 | 10:42

    Pa uslovi u nasim bolnicama isti kao u Somaliji. Bitno da onaj lik iz RZZO uvek ima firmirana odela i fensi frizuru

  • Nada

    9. maj 2013 | 11:15

    Mislim da se radi o bakteriji Klostridijum dificille koja se javlja posle koriscenja odredjenih antibiotika u postoperativnom toku. Na to treba misliti i uz antibiotike koristiti probiotik, a smanjiti broj dana pod antibioticima. Da duseke treba promeniti, verovatno treba, ali se tom merom nece smanjiti infekcija Klostridijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA