Kada plata kasni, minus se gasi!

Banke ukidaju pozajmice klijentima po tekućem računu, ukoliko uplate nema duže od tri meseca

  • 1

Kašnjenje plata potencijalno je veliki problem prilikom otplate dugova, jer ukoliko uplate nema duže od tri meseca, banke ukidaju pozajmice klijentima po tekućem računu, čime ih opterećuju još većim kamatama.

S obzirom na to da skoro polovina poslodavaca u Srbiji zarade ne isplaćuje redovno, njihovi zaposleni koji su zaduženi u bankama, mogu da se nađu u dodatnom problemu. Prvi na udaru su korisnici dozvoljenih minusa, pošto preko noći mogu da osvanu u - nedozvoljenom, gde je ionako visoka kamata još veća.

Poslodavac u ovom slučaju ne snosi baš nikakve posledice i sav teret pada na pleća zaposlenog, koji nije primio zaradu duže od tri meseca.

Pojedine banke ipak su fleksibilne po ovom pitanju, pa klijentima mogu ponuditi i zaključenje sporazuma za izmirenje duga u najviše šest mesečnih rata, odnosno odobravanje, na primer, grejs-perioda.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    9. maj 2013 | 11:03

    Sramotno jer su i plate bedne i jos kasne svi koji vladaju srbijo da se sami zatvore u zarvor i sve ove lopovske banke ugase

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA