ISTRAŽIVANJE TELEGRAFA: Šta Srbi jedu za doručak?

Doručak je najvažniji obrok, a zavisno od regiona, u Srbiji postoji više vrsta hrane koje su postale tradicionalne za prvi obrok. Na Tviteru i Fejsbuku smo dobili vrlo zanimljive odgovore

  • 7

Doručak je najvažniji obrok, a zavisno od regiona, u Srbiji postoji više vrsta hrane koje su postale tradicionalni stanovnici trpeze za prvi obrok u toku dana. Na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk dobili smo jako zanimljive odgovore.

U Vojvodini se za doručak najčešće jedu pofezne i jogurt, dok se Sremci tradicionalno opredeljuju za nešto "jači" doručak. On podrazumeva suhomesnate i mlečne proizvode po kojima je i poznat ovaj deo Srbije, a o tome nam najbolje svedoči tviteraš @pera_vampir :

Beograđani koji su nam se javili uglavnom se odlučuju za kombinaciju povrća i mesa za doručak:

U Istočnoj Srbiji ostaju verni uglavnom mlečnim proizvodima za doručak:

 

Nišlije su stari ljubitelji dobre hrane, a za doručak imaju zanimljivu kombinaciju:

 

Ovom prilikom dobili smo i nekoliko šaljivih komentara na temu tradicionalnog srpskog doručka,  a za vas izdvajamo nekoliko najzanimljivijih:

Studenti u Srbiji večito sastavljaju kraj sa krajem, a za doručak nekada imaju jedno veliko "ništa":

- Kupiš kiflu u pekari pa odeš na pijacu: probaš sir na jednoj tezgi, kajmak na drugoj, šunku na trećoj... drpneš neku rotkvicu usput i milina - predlaže Jovana Bogdanović.

Poznati voditelj Ognjen Amidžić je pokazao da je veliki gurman i da mu je doručak  "bogat":

 

Tatjana Vojtehovski, iako sada boravi u Beogradu, nije se odrekla navika iz Vojvodine:

(M. Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stiw

    10. maj 2013 | 08:35

    Sve su to lazi dragi moji... Srpski dorucak je sve manje "srpski" i sve manje "dorucak" Ako cemo iskreno,veliki procenat "stanovnika" Srbije ne sme da izdvoji svakodnevno bar 100 dinara za dorucak,jer to mesecno izadje "racun za struju" pa se opredeljuju za igladnjivanje,pravdajuci se na :"Nisam gladan" ili "Vec sam doruckovao".Sve vise se gleda na "Jeftin" dorucak ili nikakav.. leba masti ili u dobrom slucaju - pasteta iz Madjarske,kao i ostali proizvodi - Salama(pileca ,cureca) ukus nikakav,ali je ruda veca i polriva "pola meseca" kosta do 200 dinara.. O redovnom unosenju vitamina da ne pricam,jer tesko da imamo da izdvojimo svaki dan najmanje 500 din za po par stotina grama nekog voca... TO NIJE SRPSKI DORUCAK<VEC DORUCAK U SRBIJI..budimo i realni i iskreni... Ja jedem jednom dnevno,jer moram da stedim,za troje dece,stan,racune i ostalo.. navikao sam... I to gledam da kuvam za "2 - 3" dama,pa malo corbastije,na oko bude vise,pa se tako najedemo vazduha i vode,a u stvari pasulja,kupusa i paprikasa.. jer ni krompir vise nije kao sto je bio.. moras i ulje da kupis.. ako hoces da peces.. pa ga kuvamo.. od salate.. samo luk...jer je najjeftiniji.. Srbijo moja.. pozdravljam te i ljubim u celo...

  • Su021

    10. maj 2013 | 10:04

    Jedemo sta imamo :)

  • adzo

    10. maj 2013 | 07:50

    Kako da ne Amidzic pojede sve À ovamo nema 30 kg zajedno sa vagom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA