KAZNA ZA BOLOVANJE: 42 hrvatske stjuardese dobile otkaz!

Od 48 stjuardesa i stjuarda koji su bili na bolovanju periodu od 29. aprila do 2. maja, za njih 42 je zaključeno da su zapravo bili u prikrivenom štrajku

  • 0

Uprava Kroacija erlajnsa namerava da uruči otkaze 42 člana kabinskog osoblja koji su u periodu od 29. april do 2. maj otišli na bolovanje, u kompaniji su potvrdili za Jutarnji list.

U tom razdoblju na bolovanju je bilo 48 stjuardesa i stjuarda, a za njih 42 je zaključeno da su zapravo bili u prikrivenom štrajku.

Uprava je u sredu o tome obavestila Radničko veće koje sada o tome mora da se izjasni. Otkazi će biti uručeni “zbog lošeg ponašanja”.

Uprava nije dobila izveštaj Hrvatskog zavoda za zdravsteno osiguranje čije su inspekcije sprovele vanredni nadzor bolovanja kabinskog osoblja Kroacija erlajnsa, ali su sigurni da su zaposleni kojima nameravaju da uruče otkaz bili na lažnom bolovaju, odnosno da su prikriveno štrajkovali, u Kroacija erlajnsu su potvrdili za Jutarnji.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA