Ćićolina se vraća u italijansku politiku!

Ćićolina se kandidovala za gradsko veće, a u svom programu traži da gradski odbornici smanje svoju platu za najmanje 50%, i da se ti ušteđeni resursi iskoriste za poboljšanje usluga građanima jer, kako kaže, "i institucije se moraju privići na ovaj krizni period"

  • 2

Najveća porno zvezda svih vremena, Ilona Staler, poznatija kao Ćićolina, vraća se u politiku. Kandidovala se, naime, na listi italijanske Liberalne stranke na administrativnim izborima u Rimu s ciljem da postane članica gradskog veća.

U svom programu Ćićolina traži da gradski odbornici smanje svoju platu za najmanje 50%, i da se ti ušteđeni resursi iskoriste za poboljšanje usluga građanima jer, kako kaže, "i institucije se moraju privići na ovaj krizni period".

- Potrebno je da se javni novac nameni za decu, starije i nepokretne osobe, zaštitu životinja, povećanje zelenih površina i turizam, koji su najvažniji resursi Večnog grada - rekla je ona na pres konferenciji, otkrivši svoj slogan: "Neka prestanu rasipanja i krađe (koji su naštetili imidžu Rima u svetu), živio grad ljubavi".

Ilona Staler kaže da se kandidovala s liberalima jer se ne nalaze ni levo ni desno, a u Italiji su levica i desnica vrlo slične: glume svađu ali, na kraju, uvek postignu dogovor i svako dobije deo vlasti, a Rim je evropska metropola u kojoj nije uopšte lako živeti.

- Želim grad bez komplikovane birokratije, bez klijentelizma, sasvim drugačiji od grada kakvog je vodila vlast proteklih godina - dodaje ona.

Posebno poglavlje Ćićolininog programa posvećeno je javnom prevozu koji je, kaže glumica, u Rimu katastrofalan.

- Nakon 22 sata metro prestaje da radi, a nedeljom gotovo i nema autobusa. Kako se u ovom gradu mogu snaći oni koji u njemu žive, ali i turisti? - pita se Stalerova, koja obećava i žestoku borbu protiv betonizacije zelenih površina.

- Rim je grad gde se neprestano gradi, decenijama. I to bez ikakvog plana. Jedini koji od toga mogu da zarade su velike građevinske firme, a nikako obični građani koji, za svoje stanarine, plaćaju prenaduvane cene - zaključuje ona.

Ilona Staler Ćićolina bavi se politikom od 1979., kada je osnovala Stranku sunca. Od 1987. do 1992. bila je zastupnica Radikalne stranke u italijanskom parlamentu, te bila u komisijama za obranu i za razvoj.

(Telegraf.rs/ Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G-Man

    9. maj 2013 | 21:19

    Zasto da ne?! Nista nije losija i gluplja od nase modelsice, a i manje je iskompromitovana od Belruskonija... Ja bih za nju glasao da sam italijan...

  • Lud Zbujen

    9. maj 2013 | 21:06

    I mi imamo adzemovicku moz misliti sramota ziva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA