ALEKSINAC: Direktor psovkama i batinama disciplinovao radnike!

Direktor fabrike filtera "Frad" Branimir Zabunović, iznerviran zahtevima štrajkača koji protestuju jer od januara nisu primili platu, udario jednog, a drugog opsovao

  • 12

Pregovori o okončanju štrajka u aleksinačkoj fabrici filtera "Frad“ okončali su se fizičkim i verbalnim sukobom direktora Branimira Zabunovića s radnicima.

Iznerviran zahtevima štrajkača, Zabunović je Slađana Đorđevića, jednog od pregovarača udario u glavu, a njegovog kolegu Zorana Milenkovića, koji je pokušao da ga zaštiti, oterao u pi*ku materinu!

Intervenisala je i policija, pa je protiv direktora podneta prekršajna prijava, ali uvređeni radnici kažu da im to nije dosta, te da će zadovoljštinu potražiti na sudu.

Fabriku filtera "Frad“ je pre deset godina kupio beogradski biznismen Dušimir Zabunović, Branimirov brat. Radnici kažu da je poslodavac isprva bio korektan, da se radilo ali i zarađivalo. Međutim, prošle godine oni su obustavili rad nezadovoljni što im plate kasne, a ista situacija se ponovila i sada.

Radnici tvrde da još nisu primili ni januarsku platu, da im poslodavac ne uplaćuje doprinose za penzijsko i zdravstveno osiguranje, da im topli obrok plaća šest dinara dnevno, te da je firma preregistrovana i da više ne znaju ni ko im je gazda. Očekivalo se da će današnji razgovori dovesti do pomaka u odnosima poslodavca i zaposlenih, ali su oni dobili neočekivani epilog.

Slađan Đorđević, koji već 25 godina radi u "Fradu“, kaže da mu od fizičke povrede teže pada trauma koju je doživeo kada se direktor zaleteo na njega.

- Zaista se nisam nadao da se ovo može desiti. Lepo sam pitao direktora zbog čega nas naziva neradnicima, a kada je on to negirao doneo sam novine u kojima to piše. On je onda pobesneo, zgrabio je novine i udario me u glavu. Zadobio sam povredu u predelu oka, odmah sam otišao kod lekara, rečeno mi je da je laka telesna povreda. Međutim, preporučeno mi je da se obratim psihijatru jer sam se mnogo uznemirio. Neću dozvoliti da se ova stvar ovako završi, tužiću direktora, pa šta bude neka bude – najavljuje za naš portal napadnuti radnik.

Tužbu najavljuje i drugi član pregovaračkog tima Zoran Milenković ali zbog uvrede časti, jer kako kaže, direktor ga je vrlo ružno opsovao.

- Kada je udario Slađana, ja sam mu kazao: "Pa, direktore, došli smo da razgovaramo, na šta ovo liči, napustićemo pregovore". Umesto objašnjenja, on me otera u pi*ku materinu! Nismo nikada doživeli takvo poniženje. E, sad ćemo na sud, pa da vidimo da li u ovoj zemlji radnici ne vrede ništa i svako njima može da radi šta hoće – obećava Milenković.

Telegrafa je komentar ovih dešavanja pokušao da dobije i od Branimira Zabunovića. Međutim, osoba koja se javila na telefon “Frada” saopštila je da je direktor van preduzeća i da ne zna kada će se vratiti, te da će se novinaru uzvratiti poziv, ukoliko bude dolazio.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pecolini

    9. maj 2013 | 18:23

    Ne razumem ni te radnike,pa imaju i oni ruke,udri stoku pa šta bude

  • dika

    9. maj 2013 | 19:24

    Licno pznam direktora , zajedno smo poceli studije , on je napustio, postao gazda, to je Srbija medju sljivama...

  • Nenad

    9. maj 2013 | 20:16

    Kad ga dobijes na sudu i uzmes mu pare onda jedno vece motku u ruke pa ga sacekaj u nekom mraku i slomi mu koske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA