RIKER: Podržavamo istragu o trgovini organa na Kosovu

- SAD veoma ozbiljno shvataju sve optužbe za ratne zločine i u potpunosti podržavamo istragu navoda iz izveštaja Dika Martija - kaže zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara

  • 1

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara SAD Filip Riker izjavio je da SAD u potpunosti podržavaju istragu o trgovini organima na Kosovu, dodavši da će ona biti duga i složena i da ne želi da prejudicira njene rezultate.

On je na sednici Helsinškog komiteta Kongresa SAD, koja je bila posvećena stanju u Albaniji, odgovarao na pitanja kongresmena, od kojih je jedno bilo posvećeno i slučaju "žute kuće".

- SAD veoma ozbiljno shvataju sve optužbe za ratne zločine i u potpunosti podržavamo istragu navoda iz izveštaja Dika Martija - rekao je Riker.

Američki ambasador je ukazao da istragu sprovodi specijalni tim EULEKS-a, istakavši da je ona veoma složena, jer postoji više pravnih jurisdikcija država koje se uključene u ceo postupak.

- Istražuju se optužbe koje su starije od jedne decenije, i to će biti duga i kompleksna istraga - kazao je Riker, dodavši da je zadovoljan što je vodi američki tužilac Klint VIlijamson koji ima iskustva na tom polju.

Riker je ocenio da je već postignut dobar napredak u istrazi, jer su prikupljeni dokazi, ali da ne želi da prejudicira konačan ishod.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    10. maj 2013 | 10:00

    Лицемеру. Каква подршка? Је ли то што ваш приватни хашки трибунал уништава доказе и не подиже оптужницу та "подршка"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA