DEFINITIVNO: Kinezi će graditi Koridor 11

Ugovor, vredan 334 miliona dolara, odnosi se na deonicu Ljig - Lajkovac - Ub - Obrenovac u ukupnoj dužini od 50 kilometara i 230 metara, a rok za izgardnju je 37 meseci

  • 3

Ministar građevinarstva i urbanizma u Vladi Srbije Velimir Ilić i direktor Javnog preduzeća "Koridori Srbije" Dmitar Ðurović potpisali su ugovor sa kineskom kompanijom "Šendong haj-spid grup" o izgradnji auto-puta Koridor 11, u vrednosti od 334 miliona dolara.

U ime kineske kompanije "Šendong haj-spid grup" ugovor je potpisao zamenik generalnog direktora Cu Vei (Zhu Wei), a ugovor se odnosi na deonicu Ljig - Lajkovac - Ub - Obrenovac u ukupnoj dužini od 50 kilometara i 230 metara, a rok za izgardnju je 37 meseci.

Ilić je najavio uskoro i raspisivanje tendera za izdavanje koncesije za izgradnju deonice Beograd - Obrenovac i izgradnju deonice Preljina - Požega na Koridoru 11, a ukupna vrednost radova procenjena je na oko 600 miliona evra.

Ilić je naveo da je sada na Koridoru 11 angažovano oko 4.000 radnika i očekuje se da će biti angažovano i do 10.000 radnika od Obrenovca do Preljine.

Vei je, uz tradicionalni kineski naklon prema državnim zvaničnicima, u znak zahvalnosti, rekao da se nada nastavku saradnje sa Srbijom, i da je kompanija posebno zainteresovana za izgradnju deonice Beograd - Obrenovac na Koridoru 11.

Pripremni radovi na Koridoru 11 trajaće tri meseca i posle toga će početi radovi, najavio je Vei, i ocenio da je današnji ugovor veoma važan korak za buduću saradnju. On je takođe naglasio da će Šandong striktno poštovati propise Republike Srbije prilikom izgradnje puteva.

- "Šandong" je državna firma i trenutno gradi preko 2.000 kiliometara puteva i oko 1.000 kilometara železničkih pruga u svetu, i ima svoja predstavništva i kancelarije u više od 30 zemalja - rekao je Vei.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Denis

    10. maj 2013 | 20:01

    A kome da se zalimo kad se put pokvari???

  • Maja

    10. maj 2013 | 22:23

    50 kilometara puta za tri godine? ! Pa moja baba bi ga brze izgradila. Tu nesto nije u redu.

  • Marko

    11. maj 2013 | 07:52

    Majo a kako mislis da se to brze sagradi? Nije to reparacija Pozeske ulice. Kad se vec ne razumes u tehnologiju nemoj ni da pricas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA