Keljmendijev klan otima srpsku zemlju?

Vojislav Ivanović otkriva kako klan Nasera Keljmendija etnički čisti Kosovo i Metohiju od Srba i Crnogoraca. Bandu predvodi Agron, Naserov brat od strica

  • 10

Narko-klan Nasera Keljmendija, koji je stekao enormno bogatstvo švercom droge, aktivno učestvuje i u etničkom čišćenju Kosmeta od preostalih Srba i Crnogoraca. Njegov glavni zadatak je otimanje kuća i imanja od proteranih Pećanaca.

Jedna od žrtava je i Vojislav Ivanović iz Vitomirice, koji kao prognanik sa porodicom živi u Beranima. Na njegovo imanje, površine tri hektara i deset ari, nameračio se baš Naserov brat od strica Agron Keljmendi (53), značajna karika u švercu drogom i prebacivanju narkotika od Avganistana, preko Kosmeta do zapadne Evrope.

- Pre nego što je zaposeo moje imanje, koje želi da "kupi" bez para, a koje je vredno više od milion evra, Keljmendi mi je srušio kuću od 120 kvadrata u Vitomirici! Porušio je i betonsku ogradu do puta, dugu 43 metra. Sravnio je sa zemljom još dve kuće − mom bratu i majci, da bi otvorio put u dužini 750 metara - priča Ivanović za "Novosti".

On kaže da se juče vratio iz Peći i da Keljmendi i dalje nasipa put preko njegove zemlje.

- Mi smo prošle godine tamo sejali žito, iako su oni pretili da će nas ubiti. Izabrao je tri najbolja imanja u Vitomirici i oteo 15 hektara najplodnije zemlje. Sud je doneo odluku o vraćanju zemlje, osudio ga na šest meseci zatvora, uslovno na godinu i 1.000 evra, ali on i dalje radi. Keljmendiji su dolazili i pretili mi klanjem, ali sam izdržao. Stigli su izvođači radova i počeli sa gradnjom. Posle tri dana odustali su. Predsednik SO Ali Beriša mi je kazao da je izvođač radova dobio anonimne pretnje - priča Ivanović, čiji je predmet ležao dve godine u pećkom sudu.

Kako Ivanović kaže, niko nije smeo da sudi, dok nije doveden sudija Ljokaj iz Dečana. Na sudu je Agron kazao da je kupoprodaju imanja dogovorio sa Ivanovićevim ocem.

- Kada sam predočio sudu da je moj otac mrtav već 40 godina, promenio je priču. Počeo je da tvrdi da se dogovorio sa mojim bratom. Tražio sam da pokaže ako ima išta potpisano, i da ću to priznati. Naravno, nije imao. Uz to, potpuno pogrešno je opisao mog brata. Na sudu sam tada rekao da hoću da prodam imanje, ali njemu ni po koju cenu. Sada niko ne sme da kupi naše, niti susedna imanja, jer se svi plaše klana Keljmendi.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • adem

    11. maj 2013 | 07:23

    Ako je to istina Vojislave,ja sam spreman da dodjem kod tebe i zajedno da idemo i kod Tacija ako treba!?Ti tu zemlju i kucu si prodao za velike pare a pricas nesto drugo

  • Cobra

    11. maj 2013 | 05:58

    3 hektara vrede kako ovde pise milion eura hm...

  • adem

    11. maj 2013 | 01:13

    Prodali ste vi to za velike pare a kao vam otimaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA